Derde verdachte in de cel voor overval op juwelier in Knokke

© MMAS
Redactie KW

In het onderzoek naar de gewapende overval op een juwelier in Knokke is een derde verdachte aangehouden. De echtgenote van één van de andere verdachten ontkent echter dat ze iets met de zaak te maken heeft. De Brugse raadkamer heeft haar aanhouding met een maand verlengd.

Op 20 juni drongen twee gemaskerde mannen de juwelierszaak langs de Kustlaan binnen. De overvallers richtten een pistool op de aanwezige werknemer en bonden hem vast. Ze gingen aan de haal met juwelen en horloges, maar de precieze omvang van de buit is niet bekend. Dankzij doorgedreven speurwerk van de politiezone Damme/Knokke-Heist en de federale gerechtelijke politie Brugge konden uiteindelijk twee verdachten opgepakt worden. Het gaat om de Serviërs Goran G. en Goran P.

Sinds kort zit ook de echtgenote van Goran G. in de cel. Lydia G. zou een rol gespeeld hebben tijdens de voorbereidingen van de overval. “Maar die vrouw wist duidelijk van niets. We gaan in beroep tegen de beslissing van de raadkamer”, aldus haar advocaat Herman Baron.

Het verhaal van de vrouw werd op de zitting bevestigd door Goran P., die zelf plots wel zijn aandeel in de overval bekende. Zijn aanhouding werd eveneens met een maand verlengd. De verdediging van Goran G. vroeg en kreeg uitstel naar de zitting van dinsdag 2 augustus.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier