Derde inbraak op één week tijd in jongerenlokaal ‘t Kot in Menen

Redactie KW

Het lokaal ‘t Kot, waar jeugdopbouwwerker Jonathan Eggermont activiteiten organiseert voor jongeren, wordt geteisterd door een ware vandalenplaag. Voor de derde keer op één week tijd sloegen de inbrekers de boel kort en klein. Ook drie brandblusapparaten werden helemaal leeggespoten.

“Het is om moedeloos van te worden. Ik kan zelfs amper nog jongerenactiviteiten organiseren omwille van de vandalenplaag. Binnen ligt het vol kapot materiaal, glas en andere gevaarlijke projectielen“, zucht Jonathan Eggermont.

“De inbrekers hebben het duidelijk niet gemunt op diefstallen maar op pure vandalisme. Ergens ook logisch, want er valt hier helemaal niets te stelen op een paar schroevendraaiers en fietsen na.”

Een wandeling door het gebouw toont de ware ravage: kapotgeslagen ruiten, brandblusserpoeder in de zetels en op de grond, fietsen die aan diggelen zijn geslaan en deuren die ingetrapt zijn.

Hangjongeren uit het Noord-Frankrijk?

De schuldigen – volgens Eggermont hangjongeren uit het Noord-Franse Halluin – werden zelfs al op heterdaad betrapt. “De politie stuurde ze afgelopen zondag gewoon weer naar de overkant van de grens en daarmee was het bobijntje af. We voelen ons ook door het stadsbestuur in de kou gelaten. Er is geen alternatieve site voor onze werking, die nochtans soms 40 jongeren per activiteit mobiliseert. Kinderen van 3 tot jongeren van 28 kwamen hier al over de vloer. Die mensen zijn de toekomst van deze stad. Daarom vind ik dat deze werking meer erkenning verdient.”

We voelen ons ook door het stadsbestuur in de kou gelaten

“Er werd ons Park ter Walle voorgesteld als alternatief maar daar mogen we niet eens voetballen of posters aan de muur hangen. Er is nochtans zoveel leegstand in Menen en toch worden wij aan ons lot overgelaten”, klinkt het.

Niet bij de pakken blijven zitten

“Ik blijf echter niet bij de pakken zitten en probeer de jongeren zo goed en zo kwaad het kan toch nog nuttig bezig te houden. We hebben er al een leuke zomer opzitten met partijtjes voetbal, een workshop graffiti, loungebanken maken uit hout, een muzieknamiddag en andere chillmomenten maar tegenwoordig moeten we ons beperken tot het ruimen van puin”, aldus nog Jonathan Eggermont.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier