Derde inbraak in drie maanden tijd bij Chiro Stine in Heule

Redactie KW

Het jaar kan niet slechter beginnen voor Chiro Stine uit Heule. De jeugdbeweging kreeg afgelopen week opnieuw te maken met inbrekers.

“Vermoedelijk vond de inbraak plaats in de nacht van woensdag op donderdag”, zegt Jochen Dewitte die samen met Ruben Deswarte deel uitmaakt van de groepsleiding. “Er is geen buit, maar er is een ruit stukgeslagen en de deur naar ons materiaalhok is geforceerd. Die deur was trouwens nog maar net gemaakt van de vorige inbraak.”

Zetel in de fik

De afgelopen drie maanden kreeg de Chiro al drie keer ongewenst bezoek over de vloer. “De vorige twee keren werd er schade aangericht en wél geld gestolen”, zegt Ruben. “Het stopt echt niet. Toen wij hier rond de eindejaarsperiode een versleten zetel hadden buitengezet, hebben vandalen die gewoon in de fik gestoken. Toen hebben de buren alarm geslagen. Nu heeft niemand iets gehoord of gezien.”

Vindingrijke dieven

De gebouwen in de Hemelweg zijn eigendom van de stad Kortrijk, de Chiro hoeft dus niet op te draaien voor de reparaties. “Maar dat doet er niet toe. Dit zijn onnodige kosten en het is niet aangenaam om te weten dat er weer een of meerdere onbekende(n) binnen zijn geweest”, zeggen Jochen en Ruben. Volgens de groepsleiders kan de stad niet veel meer doen dan opnieuw de boel repareren. “Over onze infrastructuur hebben wij absoluut geen klagen. Ik weet niet wat we nog meer kunnen doen. Moeten we er een burcht van maken? Hoe dan ook, dieven worden met de minuut vindingrijker.”

De Chiro hoopt nu dat de vandalen zo snel mogelijk gevat worden. “Er is voorlopig nog geen spoor. We hopen dat ze snel worden gevonden. Zoiets kan niet onbestraft blijven. Dit moet stoppen”, klinkt het.

(NVH – foto WDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier