Deense politie vindt gestolen autobus Mandel Car terug

De bewuste autocar is na anderhalve maand teruggevonden door de Deense politie. © GF
Philippe Verhaest

De politie in Denemarken heeft de gestolen autobus van het Izegemse bedrijf Mandel Car teruggevonden. Die werd in de nacht van 30 op 31 augustus in de hoofdstad Kopenhagen gestolen.

Toen de chauffeur van de bewuste autocar het voertuig die bewuste ochtend wilde ophalen, merkte hij dat de bus gestolen was. Het Izegemse bedrijf had net een rondreis doorheen Scandinavië ondernomen en de chauffeur zou met de lege autocar terugkeren naar België.

“Maar toen hij om 7 uur ‘s ochtends op de parking van het station van Kopenhagen aankwam, bleek die verdwenen”, zegt Piet Desmet van Mandel Car.

Een dikke maand lang ontbrak elk mogelijk spoor van de bus. Tot afgelopen zondag. “Toen kregen we via een Deense onderzoeksjournaliste het nieuws dat de politie onze bus zou teruggevonden hebben. Vandaag konden de ordediensten dat bericht ook bevestigen. Nu staat onze autocar veilig en wel in Kopenhagen opgesteld, maar er loopt nog een onderzoek. We hebben momenteel ook geen weet over de toestand van ons voertuig en blijkbaar zou er al een Serviër opgepakt zijn in het kader van het onderzoek. We wachten op meer nieuws, maar zijn uiteraard in de wolken dat onze bus terecht is.”

De mensen van Mandel Car hopen nu zo snel mogelijk naar Denemarken te kunnen afreizen om hun autocar op te halen. “Liever vandaag dan morgen”, klinkt het. “Al zullen we nog heel even geduld moeten oefenen, vrees ik.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier