Dealers riskeren 37 maanden cel voor auto vol drugs in Roeselare

De politie vond een aanzienlijke hoeveelheid cannabis. © iStock
Redactie KW

Op 27 mei 2017 trokken O.C. (21) en A.B. (20) naar een fuif in Roeselare.

Op de parking werd in hun auto een heleboel drugs aangetroffen. Naast een aanzienlijke hoeveelheid cannabis en 35 xtc-pillen hadden de dealers ook zakjes MDMA, cocaïne en ketamine bij. Het onderzoek wees uit dat het duo al ettelijke maanden actief was.

A.B. had in een ander dossier al opschorting gekregen van de rechtbank. Toch besliste de onderzoeksrechter om hem onder voorwaarden vrij te laten. Begin 2018 liep de Bruggeling toch weer tegen de lamp, waardoor hij ondertussen vijf maanden in voorhechtenis zit. Voor hem vorderde het openbaar ministerie 37 maanden effectieve gevangenisstraf. In het geval van O.C. kan het OM zich wel vinden in een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

Beide beklaagden vroegen om hen een werkstraf op te leggen. De verdediging van A.B. hamerde vooral op de moeilijke jeugd en de slechte thuissituatie van zijn cliënt. Daarnaast merkte meester Brecht Beheydt op dat B. door mensen uit het drugsmilieu onder druk was gezet om na zijn eerste arrestatie toch opnieuw te dealen.

De rechter doet op 28 juni uitspraak.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier