Dealer uit Knokke-Heist ‘wilde alleen maar een beetje gangster zijn’

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een twintiger uit Knokke-Heist had donderdagvoormiddag in de Brugse rechtbank een wel heel aparte uitleg waarom hij aan het dealen sloeg.

“Ik wou alleen maar een beetje gangster zijn”, was zijn antwoord op de vraag van de rechter of het hem om de winst was te doen. Shane D. moest zich samen met zijn maat Haytam K. verantwoorden voor drugsverkoop in Knokke-Heist. De twee werden in februari vorig jaar geklist op het carnaval in Heist en na verhoor voorwaardelijk vrijgelaten.

Onderzoek wees uit dat D., die eerder al eens een werkstraf kreeg, af en toe cannabis verkocht. Hij riskeert twaalf maanden cel. Omdat hij na zijn arrestatie de voorwaarden niet naleefde zal een werkstraf er niet inzitten. Zijn kompaan K. zag het groter en bracht op drie maanden tijd een kilogram cocaïne aan de man. De procureur vroeg voor hem twee jaar cel, maar op vraag van zijn raadsman Maxime Van Winkel mocht hij tekenen voor een werkstraf. “Mijn cliënt is amper 21 jaar en kent een zeer moeilijke thuissituatie. Hij probeerde extra geld op de plank te brengen, maar ziet in dat hij zwaar fout zat. Hij garandeert dat het om een éénmalige misstap ging.”

De zaak wordt op 22 november voortgezet.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier