Dealer die meer dan een jaar in een Brugs bos sliep, mag naar de gevangenis

01/12/16 om 20:44 - Bijgewerkt om 20:43

Een dealer die drie jaar op de vlucht was nadat hij niet terug was gekeerd uit penitentiair verlof heeft donderdag in de Brugse rechtbank negen maanden cel gekregen.

Dealer die meer dan een jaar in een Brugs bos sliep, mag naar de gevangenis

De man had eind 2013 bij verstek achttien maanden cel gekregen, maar na verzet halveerde de rechter zijn straf. In april 2013 werd Geert V. (42) op een bus in Knokke-Heist in de boeien geslagen voor drugshandel. Hij belandde in de gevangenis waar hij ook nog een eerdere celstraf moest uitzitten. In oktober 2013 mocht hij een dag de gevangenis verlaten om te gaan solliciteren, maar hij keerde niet terug.

Het zou uiteindelijk tot 5 november dit jaar duren vooraleer de man opnieuw werd geklist. Volgens zijn advocaat Jan Dekersgieter vertoefde V. na zijn vlucht een tijdje in het buitenland, maar keerde hij later naar Brugge terug. "Hij sliep toen in een Brugs bos, kreeg af en toe een maaltijd van een diaken en kluste wat bij. Zijn verblijf in de natuur heeft mijn cliënt blijkbaar goed gedaan, want hij kickte af van de drugs", aldus Dekersgieter.

(AF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!