Dealende kleuterjuf uit Beernem riskeert tien maanden celstraf

Een Beernemse kleuterjuf staat samen met haar man terecht voor bezit en verkoop van cannabis. © EPA
Redactie KW

Een Beernemse kleuterjuf staat samen met haar man terecht voor bezit en verkoop van cannabis. De procureur eist voor allebei een celstraf.

Op 4 april vorig jaar keerden de kleuterjuf en haar man met hun wagen terug uit Nederland waar ze cannabis hadden aangekocht. Op de A12 in Antwerpen werden ze tegenhouden bij een politiecontrole en werd onder de zetel 106 gram cannabis aangetroffen. Op 11 februari dit jaar liep het koppel opnieuw tegen de lamp. Bij een huiszoeking in hun woning in Beernem werden toen immers vijf cannabisplanten aangetroffen in een kweektent. In de woning hing ook een doordringende weedgeur.

Volgens het parket bracht het koppel meer dan een kilogram cannabis aan de man. Het openbaar ministerie vorderde maandag tien maanden celstraf voor de juf en vijftien maanden cel voor haar man. “Het was fout wat we deden maar nu zijn we volledig af van de cannabis”, stelde de man in de rechtbank. Ook de kleuterjuf betoonde haar spijt en haar advocaat Kris Vincke vroeg de rechter om haar nog een kans te geven.

De rechter gaf het koppel een serieuze veeg uit de pan. “Dat een kleuterjuf zich inlaat met drugshandel is ongehoord. Bovendien voeden jullie een kind op wat het allemaal nog erger maakt.” Toch stemde de rechter in met een tweede kans. De man mocht tekenen voor een werkstraf terwijl het openbaar ministerie zich akkoord verklaarde met de gunst van de opschorting voor de kleuterjuf. De rechter doet uitspraak op 28 december.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier