De Panne krijgt extra ANPR-camera’s nadat criminaliteit ‘verschuift’

Redactie KW

Burgemeester Ann Vanheste vindt dit alvast een goede zaak en een upgrade van de beveiliging voor haar gemeente aan de Franse grens.

Achter het initiatief staat PZ Westkust met korpschef Nicholas Paelinck, die in deze materie toch al jaren een voortrekkersrol speelt. Hij legt uit waarom deze extra camera’s er komen: “We stelden vast dat er een verschuiving van criminaliteit naar Adinkerke was, net een plaats waar er geen ANPR-camera’s stonden. Deze nieuwe camera’s passen in het grotere kader, waarbij het de bedoeling is om de volledige politiezone in deze regio te omsluiten.”

“Voor De Panne betekent dit dat er overal aan de grens extra camera’s komen en op de afrit/oprit van de autosnelweg E40. Het gaat om een achttal camera’s. Het totale kostenplaatje bedraagt zo’n 700.000 euro en de politiezone neemt deze kosten voor haar rekening. De nieuwe camera’s, die naast nummerplaten herkennen ook merk, kleur, type en volume van de wegen registreren, zullen eind november geïnstalleerd worden. Momenteel staan er in De Panne o.a. strategisch opgestelde ANPR-camera’s op de invalsweg Veurne-Oosthoek, Veurne-Koksijde en bij het rond punt in Adinkerke, op het kruispunt Kerkstraat/Duinhoekstraat/De Pannelaan.”

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier