De ‘Daltons van Gistel’ staan terecht voor een straatoverval

Redactie KW

Vier broers uit Gistel hebben zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een straatoverval op drie jongeren in Oostende.

De verdachten liepen eerder al tegen de lamp voor gelijkaardige feiten en staan daarom bekend als de ‘Daltons van Gistel’. Seppe J. (23) vroeg de vrijspraak.

Drie stoute broers

Na een verjaardagsfeestje keerde Michael Heughebaert (24) op 27 september 2014 samen met twee vrienden vanuit het centrum van Oostende te voet terug naar huis. De slachtoffers werden aangevallen door drie overvallers. Ze kregen enkele klappen en moesten hun geld en gsm’s afgeven.

Het was niet duidelijk welke drie broers precies bij de gewelddadige diefstal betrokken waren. Op de vorige zitting herkende de burgerlijke partij Maarten J. (19) als één van de overvallers. Ook Pieter J. (25) bekende zijn aandeel in de zaak. Seppe J. (23) ontkent elke betrokkenheid en vroeg de vrijspraak.

Afpersingen en inbraken

De ‘Daltons van Gistel’ kregen hun bijnaam door een reeks afpersingen en inbraken. Vooral Kevin J. (21) heeft heel wat feiten op zijn kerfstok. In augustus 2013 werd hij door de Brugse strafrechter nog tot 31 maanden effectieve celstraf veroordeeld. In het nieuwe dossier vroeg zijn raadsman eerst de vrijspraak. Op vraag van de voorzitter gaf J. uiteindelijk toch zijn aandeel in de zaak toe. Zijn advocaat Raan Colman stelde een werkstraf voor.

“Mijn verstand kan er dan ook niet bij dat jullie zo’n ernstige feiten blijven plegen. Ik hoop dat jullie zich herpakken“, sprak de rechter.

Het vonnis wordt uitgesproken op 22 maart.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier