Danny Tack staat terecht voor Hof van Assisen voor doodslag op vriendin

Redactie KW

Op het assisenproces in Brugge tegen Danny Tack (47) heeft procureur-generaal Fien Maddens vrijdag de akte van beschuldiging voorgelezen.

Tack staat terecht voor doodslag op zijn vriendin Suzanne Timmermans (46). Op 12 mei 2011 bracht hij de Brusselse in Westende met messteken om het leven.

Die bewuste nacht van 11 op 12 mei 2011 kwam het tot een zoveelste ruzie in hun appartement aan de Oorlogsinvalidenlaan 43 in Westende. Danny Tack bracht zijn partner kort na middernacht zes messteken toe, waarbij vooral de linkerlong en de maag van het slachtoffer werden geraakt. De beschuldigde verwittigde zelf de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat.

“Had Suzanne nooit ruzie gemaakt, mij niet uitgedaagd en mij niet aangevallen, dan was er niets gebeurd”

Danny Tack houdt vol dat hij handelde uit wettige zelfverdediging. Suzanne Timmermans gooide volgens hem immers vier keer met een mes en maakte zelf als eerste een stekende beweging. De beschuldigde hield lange tijd vol dat hij zich slechts één steek kon herinneren. Pas in zijn laatste verhoren gaf hij toe dat hij tijdens het daaropvolgende gevecht nog meerdere messteken heeft uitgedeeld. Hij bleef de schuld wel bij het slachtoffer leggen. “Had Suzanne nooit ruzie gemaakt, mij niet uitgedaagd en mij niet aangevallen, dan was er niets gebeurd”, verklaarde hij aan de onderzoeksrechter.

Danny Tack en Suzanne Timmermans leerden elkaar in 2002 kennen in een Brussels café. In 2004 verhuisden ze zonder duidelijke reden naar de kust. Sindsdien was de politie van Middelkerke al ongeveer 40 keer moeten tussenkomen voor familiale problemen. Beide betrokkenen kampten met een ernstig alcoholprobleem. Ook op het moment van de feiten was er stevig gedronken.

Uit de akte van beschuldiging blijkt dat Suzanne Timmermans al op haar 18de verslaafd geraakte aan heroïne. De Brusselse raakte in de prostitutie verzeild en liep een hiv-besmetting op. Hierdoor stopte ze wel met drugs, maar de vrouw raakte al snel alcoholverslaafd.

Tijdens het assisenproces wordt Danny Tack verdedigd door meester Kris Luyckx en meester Erica Caluwaerts. Meester Tom Bauwens en meester Saskia Kerkhofs treden op voor de ouders van het slachtoffer.

Er is geen akte van verdediging, maar meester Caluwaerts zal wel kort de verdediging van Danny Tack toelichten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier