Dakloos duo krijgt zware celstraf voor hele reeks diefstallen in Oostende

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Twee dakloze mannen zijn maandag in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan een hele reeks diefstallen in Oostende. De twee worden ook verdacht van brandstichtingen.

Met een effectieve celstraf van drie jaar werd de 51-jarige Pascal M. het zwaarst gestraft van de twee. Het lijstje waar hij zich voor moest verantwoorden oogt dan ook indrukwekkend. De man werd schuldig bevonden aan een hele reeks diefstallen uit garageboxen in de Euphrosina Beernaertstraat. Over een periode van enkele maanden drong hij met een loper de garageboxen binnen en ontvreemdde tal van spullen die hij vervolgens verkocht aan een tweedehandswinkel. M. was meermaals te zien op camerabeelden. Ook in een Carrefour-supermarkt pleegde hij een diefstal en op een werfkeet bij de Vercamerschool ging hij aan de haal met een microgolfoven. Voorts werd hij schuldig bevonden aan de diefstal van een fiets en een kilometerteller. Voor de inbraak in een leegstaand pand van het Sociaal Huis werd hij vrijgesproken.

Bij twee diefstallen werd M. vergezeld door kompaan Andy H. (36), die hiervoor achttien maanden effectieve celstraf kreeg. “Deze heren stelen werkelijk alles wat los zit”, stelde de procureur tijdens de pleidooien. Volgens hun advocaat kampen de twee dakloze mannen met een drank- en drugsverslaving. De twee worden momenteel ook verdacht van de brandstichtingen in een garagebox onder het Mijnplein vorig zomer en in de Vercamerschool in april vorig jaar. Pascal M. kwam op 12 december vrij onder voorwaarden. Volgens zijn advocaat verblijft hij nu in de winteropvang voor daklozen. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier