Dader van vluchtmisdrijf in Passendale geïdentificeerd: 39-jarige Pool

05/09/16 om 09:30 - Bijgewerkt om 13:50

Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper.

Dader van vluchtmisdrijf in Passendale geïdentificeerd: 39-jarige Pool

In de nacht van zaterdag op zondag werd een fietser levensgevaarlijk aangereden door een Iveco Daily bestelwagen. De jongeman verkeerde even in kritieke toestand maar is intussen bij bewustzijn. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf, maar zou nu op basis van de verklaringen van twee personen geïdentificeerd zijn.

De bestuurder betreft een zekere Robert P., geboren in 1977, uit Polen. De man kon nog niet worden aangetroffen. Wellicht is hij gisteren al teruggekeerd naar Polen. Op het ogenblik van de aanrijding bevonden er zich in zijn voertuig nog drie andere personen. Twee personen, ook Polen, werden geïdentificeerd en gearresteerd. Het gaat om Karolina D., geboren in 1997, en Gregorz G., geboren in 1977. De precieze identiteit van de derde passagier is momenteel nog niet gekend.

De bestuurder werd internationaal geseind. De twee opgepakte passagiers zijn aangehouden op verdenking van schuldig hulpverzuim. Ze worden vandaag voor de onderzoeksrechter voorgeleid.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!