Dader riskeert vier jaar cel voor messteek aan vriendin in Waregem

Redactie KW

De 45-jarige man die op 3 december vorig jaar zijn vriendin in haar appartement in de Armand De Rorestraat in Waregem met een mes neerstak, ontkent dat hij de bedoeling had haar te vermoorden. Vandaag stond Alain D. terecht voor de rechter in Kortrijk.

Op 3 december vorig jaar arriveerde het slachtoffer na een nachtje stappen pas om 10u ‘s ochtends thuis. De avond voordien was ze wel samen met haar vriend vertrokken maar rond 3u scheidden hun wegen toen in een café de ex van de vrouw ten tonele verscheen.

Telefoontjes en sms’jes van haar vriend bleven de rest van die nacht onbeantwoord. Alain D. wond zich zeven uur lang op, gooide nog voor haar thuiskomst gefrustreerd een deel van de inboedel stuk en kerfde met een mes in de muur. Toen ze thuis kwam, dacht hij dat ze loog en in een opwelling van jaloezie stak hij haar één keer met een mes, recht in een slagader. Zonder bedoeling haar te doden of zonder voorbedachtheid, klonk het bij zijn advocate. Zij vroeg de vrijspraak voor poging moord. Meteen daarna ontfermde Alain D. zich over haar, belde de hulpdiensten en deed alles wat hij kan om het bloeden te stelpen.

Volgens het openbaar ministerie is er wél sprake van voorbedachtheid en wilde hij haar wél dood. De openbare aanklager vorderde vier jaar cel, waarvan de helft effectief, voor poging moord. Het slachtoffer vroeg een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro. Uitspraak op 18 april.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier