Dader carjacking Kuurne anderhalf jaar na de feiten geklist door bloedspatten

© Getty Images
Redactie KW

Een 41-jarige man uit Schaarbeek is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijftien maanden voor een mislukte carjacking op kunstgalerijhouder Jos Depypere (69) uit Kuurne.

Pas anderhalf jaar na de overval deed dna-onderzoek van de bloedspatten op het hemd van Jos de dader door de mand vallen.

Op 23 oktober 2016 arriveerde Jos Depypere aan ‘t Kruiske in Kuurne met zijn echtgenote aan zijn woning. Het koppel stapte uit en ging naar binnen. “Kort nadien kwam ik opnieuw naar buiten omdat ik nog enkele schilderijen moest overladen”, vertelt Jos. “Plots werd ik langs achter aangevallen. Iemand riep in het Frans ‘Les clés!’. Ik liet me niet doen en kon de aanvaller een elleboogstoot verkopen. Er volgde een schermutseling maar uiteindelijk sloeg de dader met een kompaan te voet op de vlucht. Het was hem duidelijk om mijn Audi Q5 te doen.”

Door de gewelddadige carjackingspoging kwamen er bloedspatten van de dader op de kraag van het hemd van Jos Depypere terecht. Op basis van dna-onderzoek kwamen speurders bij Hazim Nabil (41) uit Schaarbeek terecht, een man met een gevuld strafregister. Hij kwam niet opdagen voor zijn proces.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier