Dader bekende de moord tijdens de koffietafel voor zijn overgrootmoeder

15/11/16 om 16:15 - Bijgewerkt om 17:54

Op het assisenproces tegen Kenny Terryn (24) is de moeder van de beschuldigde aan het woord gekomen.

Dader bekende de moord tijdens de koffietafel voor zijn overgrootmoeder

© BELGA

Tijdens de koffietafel voor zijn overleden overgrootmoeder bekende Terryn aan zijn moeder de moord op Kimberley Courtens (20).

"Met Kenny heb ik nooit miserie gehad. Het is een goeie jongen en ik zal er altijd zijn voor hem. Hij heeft alles willen doen voor dat meisje, ik snap niet dat zoiets gebeurd is", vertelde Kathy Vanderstraeten. De vrouw zag haar zoon steeds verder wegglijden in een depressie. "Die kaartlegster had gezegd dat hij zijn hoofdpijn serieus moest nemen. Hij zou geopereerd worden en in coma belanden. Daardoor is hij meer pillen beginnen nemen, maar het ging altijd maar slechter."

Delen

Hij zei dat hij haar had doodgedaan

Op 12 september 2014 werd de overgrootmoeder van Kenny Terryn begraven. Tijdens de koffietafel vroeg hij zijn moeder om even naar buiten te gaan. "Hij zei dat hij haar had doodgedaan. Hij keek naar zijn handen en zei dat hij haar had gewurgd. Ik was natuurlijk totaal in paniek." Over de mogelijke zelfmoordplannen van de beschuldigde bleef zijn moeder vaag. "Er is iets gezegd over 'samen weg zijn', maar ik weet het niet precies. Die sms van de dag ervoor komt wel zo over, maar dat deed hij wel vaker. Dat was om te tonen dat hij zich niet goed voelde."

Ook de rest van de familie was getuige van de plotse bekentenis tijdens de koffietafel. "Ik weet nog dat Kenny een aanval van epilepsie kreeg. De dokter gaf mij een pilletje, maar dan ben ik weggelopen. Ik kon het niet meer aanzien", vertelde de grootmoeder van Terryn. Jenny Jacques kende haar kleinzoon als een harde werker. "Hij was ook kalm en rustig, hij zou geen vlieg kwaad doen. Ik ga hem altijd blijven steunen en bezoek hem nog twee keer per week in de gevangenis."

Delen

De psychische problemen van Terryn wogen zwaar op de relatie

"Kimberley was behulpzaam en wreed lief. Toen ik zwanger was, hield ze op school mijn notities bij", getuigde de beste vriendin van het slachtoffer. "In het begin was haar relatie met Kenny goed. Ze had iemand leren kennen die haar gelukkig maakte." De psychische problemen van Terryn wogen echter zwaar op de relatie. "Ik verstond niet dat ze zoveel geduld had. Ze zei niet letterlijk dat ze hem wilde verlaten, maar de avond voor de feiten stuurde ze wel dat ze die ingebeelde ziektes beu was."

Delphine Pieters is er dan ook van overtuigd dat er die avond al iets gebeurd is. "Ze antwoordde altijd onmiddellijk en had haar gsm altijd bij. Het klopt niet dat ze op die berichten niet meer geantwoord heeft." Maandag stelden Delphine Pieters en haar vriend Dimitri Ghyselinck zich burgerlijke partij. Hun belangen worden op het proces verdedigd door meester Thomas Vandemeulebroucke..

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!