Criminaliteit in Ieper gaat in dalende lijn

Redactie KW

Volgens het stadsbestuur heeft de daling onder meer te maken met de keuze van het stadsbestuur om meer camera’s in te zetten.

Uit de meest recente barometer van de federale overheid blijkt dat er het voorbije jaar in Ieper een opvallende daling was van in het aantal geregistreerde aangiften van criminaliteit: van 2.473 aangiften in 2015 naar 1.934 aangiften in 2016. Dat is daling met ruim een vijfde. ( -21,8 procent ).

Zo was er bij inbraken in gebouwen een daling van 98 aangiften in 2015, naar 75 aangiften in 2016. Het aantal beschadigingen aan auto’s ging van van 135 naar 116 en het aantal diefstallen uit auto’s is van 62 naar 27 aangiften gedaald. Ook autodiefstallen, fietsdiefstallen, gauwdiefstallen en werfdiefstallen gingen in dalende lijn.

Wel was er een lichte stijging te merken van het aantal gevallen van fysiek geweld op straat: dat is van 55 aangiften in 2015 gestegen naar 71 .

Volgens het stadsbestuur heeft de daling onder meer te maken met de keuze van het stadsbestuur om meer camera’s in te zetten: vaste, mobiele en met nummerplaatherkenning. Ook de aanpak op het vlak van woninginbraken en diefstallen levert zichtbaar resultaat op en de samenwerking met de buurpolitiezones, de federale politie en de Fransen was in 2016 ook belangrijk. De grensovergangen werden extra bewaakt door de terreurdreiging en in het kader van een eventuele migratiestroom. Dit zal ongetwijfeld ook hebben bijgedragen tot het positieve resultaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier