Criminaliteit daalt verder in de regio Tielt

Ook het aantal inbraken in wagens is gedaald. (Foto LVA)
Lieven Vancoillie

In 2017 gebeurden in de Politiezone Regio Tielt 62 inbraken minder dan in 2016. Voorlopige cijfers ronden af op 119 inbraken in woningen. Ook voor de diefstallen uit voertuigen zien we een daling van 92 naar 69 feiten.

Traditiegetrouw organiseert de politie in de donkere maanden zowel kleine als grootschalige gerechtelijke controleacties. Hiervoor wordt vaak samengewerkt met nabijgelegen politiezones. Op de actiedag ‘1 dag niet’ organiseerde de politiezone een actie die zich specifiek oriënteerde in de woonwijken en de industrieparken. Medewerkers spraken burgers aan en verdeelden flyers met preventietips.

“Ook de uitbouw van het ANPR-netwerk rendeert”, zegt politiewoordvoerder Filip Feraux. “Hier zal ook verder in geïnvesteerd worden. Naast de extra inzet door de politiemedewerkers vragen we ook aan de burgers om actief mee te helpen. Zo worden op twitter preventietips verspreid en wordt er gevraagd om verdachte handelingen zo snel mogelijk te melden via het nummer 101. Alleen samen kunnen we inbraken laten dalen. Preventie, proactief werken en opsporing dragen bij aan een goed resultaat”, zegt politiecommissaris Filip Feraux.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier