Controleactie op handelszaken in Kortrijk en Kuurne: winkels verzegeld en illegalen gevonden

25/09/16 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:39

De politiezone Vlas controleerde op zaterdag 24 september 6 handcarwashes, 1 kapsalon en 1 restaurant in Kortrijk en Kuurne. Het ging om een multidisciplinaire controle in samenwerking met de Sociale Inspectie, RVA, RSZ, Afdeling Toezicht en Handhaving en RSVZ.

Controleactie op handelszaken in Kortrijk en Kuurne: winkels verzegeld en illegalen gevonden

In totaal namen 8 politiemensen en 7 controleurs van de inspectiediensten aan de actie deel. En dat leverde behoorlijk wat resultaten op. Zo waren er 4 feiten van illegale tewerkstelling, 4 feiten van niet-aanmelding tewerkstelling in Dimona, 1 onderzoek naar de wettigheid van een arbeidskaart en 1 onderzoek naar deeltijdse arbeid.

Er werden ook 3 feiten inzake fiscale fraude vastgesteld, 4 illegalen aangetroffen, 2 feiten vastgesteld van economische uitbuiting van personen, 1 gebruikershoeveelheid hasj teruggevonden en 1 feit vastgesteld i.v.m. het onterecht dragen van een titel.

Wegens meerdere inbreuken op de sociale wetgeving werden 2 zaken op bevel van de Arbeidsauditeur gerechtelijk verzegeld, daarbij werden ook de kassagelden inbeslaggenomen. Gezien de geboekte resultaten worden dergelijke gezamenlijke controleacties in de toekomst opnieuw ingepland.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!