Clubsupporters gestraft na geweld en racisme op snelwegparking

Redactie KW

Vier supporters van Club Brugge zijn in Dendermonde veroordeeld voor een vechtpartij in 2012 op de parking van de E17 in Kruibeke. Ze gingen er vier picknickende Turken, op doortocht naar Duitsland, te lijf. Een vijfde beklaagde werd vrijgesproken.

De feiten vonden plaats op 2 september 2012 na de wedstrijd Brugge-Standard. Op de parking langs de autosnelweg, waar gestopt was voor een plaspauze, werden Sam V.W. (27), Steven L. (28), Karl B. (30) en Gunther G. (48) achtergelaten door de buschauffeur, die er zonder hen en nog enkele supporters vandoor reed.

Terwijl ze op een vervangbusje wachtten, kregen ze het aan de stok met vier Duitsers van Turkse origine. Ze gooiden met flesjes en spuwden naar hen. Sam V.W. bracht zelfs een Hitlergroet uit en een zwangere vrouw werd geduwd en haar hoofddoek afgenomen. De mannen, geïdentificeerd aan de hand van camerabeelden vanop de parking, stonden uiteindelijk terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen, racisme en xenofobie.

Sam V.W. kreeg één jaar cel, waarvan de helft met uitstel, en 600 euro boete. Steve L. en Karl B. moeten een werkstraf van 100 uur uitvoeren en 600 euro betalen. Gunther G. kreeg de gunst van de opschorting.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier