Claudio Dell’Anno (nog eens) veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs

Redactie KW

De 31-jarige chef-kok trok onlangs uit België weg en liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat.

Claudio Dell’Anno, de chef die bekend werd toen hij de eerste editie van Mijn Restaurant won, blijft maar rondrijden zonder rijbewijs. De politierechter veroordeelde hem donderdagmorgen tot een geldboete van 2.400 euro en een rijverbod van één jaar. “Gelet op de voorgaanden”, gaf de politierechter mee. Daarmee doelde hij op het feit dat Dell’Anno in 2013 al voor gelijkaardige feiten veroordeeld werd tot een rijverbod van negen maanden.

De 31-jarige chef-kok trok onlangs uit België weg. Zijn Italiaans restaurant Ciccio in Knokke had nochtans een ster behaald, maar Dell’Anno vond dat hij teveel belastingen moest betalen en startte een restaurant in Los Angeles.

Als hij ooit zijn rijbewijs wil halen zal hij bovendien voor praktische, theoretische, medische en psychologische proeven moeten slagen

Hij liet zich gistermorgen in de Brugse politierechtbank dan ook door een advocaat vertegenwoordigen. Volgens haar reed Dell’Anno die bewuste dag in juni vorig jaar amper 150 meter met de wagen en werd hij net op dat traject betrapt. “Hij wilde de was naar het restaurant brengen”, vertelde ze. “Die zat in de wagen in de garagebox even verderop. Het was rond de middag en iedereen was druk bezig in het restaurant. Daarom kroop hij zelf achter het stuur van de wagen en reed hij 150 meter verder naar de ingang van het restaurant om daar de was uit te laden.”

Als hij nog zoiets uitsteekt, gaan die straffen alleen maar in stijgende lijn

Dell’Anno is ondertussen 31 jaar, maar heeft geen rijbewijs. Toen de politie hem opmerkte, bleek dan ook dat hij zonder geldig rijbewijs had gereden. En daar moest hij zich dus voor de tweede keer in de politierechtbank voor verantwoorden. “Ik besef dat hij geen gunstig strafblad heeft”, zei zijn advocaat. “Maar het was echt niet zijn bedoeling om effectief met die auto te rijden. Die wagen staat op de bvba. Het is vooral zijn moeder en personeelsleden die er mee rijden. Hij doet dat normaal niet.”

De politierechter kende weinig medelijden met de opvliegende chef-kok. Hij veroordeelde hem tot een boete van 2.400 euro en een rijverbod van één jaar. Als hij ooit zijn rijbewijs wil halen zal hij bovendien voor praktische, theoretische, medische en psychologische proeven moeten slagen. “En als hij nog zoiets uitsteekt, gaan die straffen alleen maar in stijgende lijn”, gaf hij nog als waarschuwing mee.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier