Chauffeur die vluchtmisdrijf pleegde in Poelkapelle staat op camerabeelden

Redactie KW

Afgelopen nacht reed een wagen een garage binnen in Poelkapelle, waarna de chauffeur vluchtmisdrijf pleegde. Het voorval werd volledig in beeld gebracht door beveilingscamera’s.

Zondagmorgen stelde Luc Fraeyman – uitbater van warenhuis Spar in Poelkapelle – vast dat er een gat was in de garagemuur van buur Marc Tanghe. Marc en zijn echtgenote Marie-Jeanne Taillieu zijn de uitbaters van Swingcafé De Kapelle. Luc verwittigde prompt zijn buurman van de vastgestelde feiten.

Parking open voor de toneelgroep

Swingcafé De Kapelle in de Brugseweg heeft een garage die langs de Nieuwplaats ligt en paalt aan de Spar. “Normaal sluit ik op zaterdagavond de parking van mijn winkel af”, verklaart Luc Fraeyman. “Maar omdat de toneelgroep ‘t Schijnwerpertje het lachsucces ‘De Kapper aan de Kapstok’ opvoerde, liet ik mijn parking open, zodat de mensen die naar het toneel trokken hun wagen op onze parking konden parkeren. Aan mijn parking paalt ook de garage van buur Marc Tanghe. Voor de omschrijving van het gebeuren raad ik u aan om bij hem langs te gaan.”

“Chauffeur stapte uit en krabde even in het haar”

“Gisterenavond rond 11.40 uur deed de bestuurder van een witte personenwagen een soort carambole bij het verlaten van de parking van de Spar”, vertelt Andy Tanghe, zoon van uitbater Marc Tanghe van Swingcafé De Kapelle. “De witte personenwagen met de bestuurder en een passagier aan boord deed een soort carambole. Nadat de wagen eerst achterwaarts tegen de bomen van de Spar knalde, reed de bestuurder opnieuw vooruit om dan met de neus van de wagen een gat in de muur van mijn vaders garage te bonken.”

“De chauffeur en zijn metgezel stapten daarna uit, staarden naar het gat in de muur, krabden even in hun haar, om dan de benen te nemen”, vertelt Andy Tanghe.”Dit konden we allemaal vaststellen via de opgenomen camerabeelden, die het hele gebeuren filmden. Omwille van het instortingsgevaar en de daar liggende gasleiding verwittigden we de brandweer die supersnel ter plaatse was om het gebouw te stutten en te beveiligen. Ook onze Citroën oldtimer deelde in de brokken”, besloot Andy zijn verhaal.

(RB)

Chauffeur die vluchtmisdrijf pleegde in Poelkapelle staat op camerabeelden

De oldtimer die beschadigd werd door de vallende stenen. (Foto RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier