Celstraffen voor familiale drugsbende uit Menen

Redactie KW

Verschillende leden van een drugsbende hebben dinsdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk een effectieve celstraf gekregen. Ze werden veroordeeld voor het opzetten van een drugshandel in Menen.

De hoofdbeklaagde was Bjorn T., die 30 maanden cel riskeerde. Uit een onderzoek eind 2012 bleek dat hij vanuit zijn woning in Menen zo’n honderd gram heroïne en cocaïne per week verkocht. Hij ging tot drie keer per week naar Antwerpen om een voorraad in te slaan. Voor de transporten rekende hij vaak op andere drugsverslaafden, die hij beloonde met gratis drugs. Bjorn T. kreeg uiteindelijk drie jaar met uitstel, waarvan een jaar effectief. Hij moet zich ook houden aan probatievoorwaarden.

Ook zijn moeder, Jacqueline V., werd veroordeeld. Zij kreeg een jaar met uitstel, hoewel ze haar betrokkenheid tijdens het proces altijd had ontkend.

De zwaarste straf was voor medebetrokkene Rik D., die twee jaar effectief kreeg. Vijf anderen kregen straffen gaande van een jaar met uitstel tot achttien maanden met uitstel, waarvan zes maanden effectief.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier