Celstraf en schadevergoeding van bijna 15.000 euro voor man die passant in coma sloeg

Redactie KW

Een 25-jarige man uit Waregem is maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot 18 maanden cel en een boete van 900 euro.

Y.Z. deelde een klap uit aan een passant, die ongelukkig viel en een tijdlang in coma lag. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van bijna 15.000 euro.

Op 15 juni 2013 liep Y.Z. op de Grote Markt in Kortrijk. Hij ontmoette er een dronken passant. Y.Z. dacht dat de man een jonge vrouw beledigd had. Y.Z. deelde een rake vuistslag uit. “Zelfverdediging”, meende Y.Z. “Hij kwam met geheven vuisten op mij afgelopen.”

Het slachtoffer viel achterover, op zijn achterhoofd. Hij lag een tijdje in coma, zijn toestand verbeterde langzamerhand. Y.Z. moet aan het slachtoffer een schadevergoeding van 14.683 euro betalen.

De man is geen onbekende bij het gerecht. Hij liep eerder al veroordelingen op voor gelijkaardige feiten en kreeg in april nog 18 maanden effectief voor handtasdiefstallen. Daarom werd hij in staat van wettelijke herhaling veroordeeld tot 18 maanden effectief en een boete van 900 euro.

(BEKGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier