‘Cashtrapper’ aan het werk in Lendelede

Deze man sloeg ook al in Ardooie en Lendelede zijn slag. © GF
Philippe Verhaest

Politie en gerecht zijn op zoek naar een man die via een metalen plaatje of kleefstrook mensen geld afhandig maakt aan geldautomaten.

Sinds begin dit jaar iss de man in kwestie al zeker tien keer in beeld gekomen op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Hij werd verschillende keren gezien in Destelbergen, Wijnegem, Schilde en Lendelede en Ardooie.

De tot nu toe onbekende man maakt gebruik van ‘cashtrapping’. Daarbij plakt hij een metalen plaatje of kleefstrook voor de gleuf van een geldautomaat. Wanneer een klant geld wil afhalen, verloopt de procedure volkomen normaal. Tot bijna op het einde, want – hoewel de transactie wordt geregistreerd – de klant krijgt zijn geld niet. De briefjes zitten namelijk net achter de gleuf vast.

Eens het slachtoffer weg is, komt de dief tevoorschijn. Hij verwijdert het plaatje of de kleefstrook en gaat er met het geld vandoor. Hij slaat altijd toe tijdens het weekend of na sluitingstijd. Hij kiest altijd voor automaten van Argenta, die op de straat uitgeven. Zo kan hij vanop afstand toekijken.

Het gaat om een iets oudere man met kort, grijzend haar. Soms draagt hij een rode kaptrui of een rode jas. Hij komt regelmatig ter plaatse met een herenfiets met een donkere fietszak aan de rechterkant. Het is vermoedelijk een elektrische fiets, voorzien van een triatlonstuur. Af en toe draagt de man ook een zwartblauwe fietshelm en hij werd ook al gefilmd met een geel fluohesje.

(PVH)

Indien u deze man kent of weet waar hij verblijft, neem dan contact op met de politie via 0800 30 300 of opsporingen@police.belgium.eu.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier