Cartoonist Lectrr over moordaanslag : “Leg me niet neer bij wereld waar mannen met kalashnikov beslissen wat humor is en wat niet”

Redactie KW

Bij de bloedige schietpartij op de redactie van het satirische blad Charlie Hebdo in Parijs zijn volgens het parket van Parijs elf doden gevallen.


Bij de nooit tevoren in Frankrijk geziene aanslag tegen een persorgaan zijn er woensdag in Parijs volgens een nieuwe balans van de Franse politie elf mensen omgekomen, onder wie twee politieagenten. In nieuwe informatie gewaagt de krant Le Parisien van drie gemaskerde daders die automatische wapens zouden hebben gebruikt. Negen mensen zijn in het redactiegebouw gedood, twee daarbuiten.

Het Franse staatshoofd verzekerde dat de daders ‘zolang het moet zullen worden gezocht om te worden berecht’. “Wij moeten tonen dat wij verenigd zijn”, zei Hollande ook, eraan toevoegend dat er de laatste weken ‘meerdere aanslagen zijn verijdeld’.

Ook buiten Frankrijk wordt onthutst gereageerd op de aanslag, ook bij cartoonist Steven ‘Lectrr’ Degryse en verschillende politici.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier