“Caroline Vyncke had schrik van de Fransman”

Thomas Couvreur © BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces in Brugge over de moord op Caroline Vyncke (42) hebben kennissen van het slachtoffer en haar partner Geert Vanweehaeghe (37) getuigd. Volgens een kennis had Vyncke veel schrik van beschuldigde Thomas Couvreur (29).

Daniël Hooft leende af en toe geld aan Vanweehaeghe en zijn vriendin. “Ik had er kompassie mee, ik wil altijd de mensen helpen.” Bij één van zijn bezoekjes liep de getuige Thomas Couvreur tegen het lijf. “Hij had toen nog langer haar. Caroline zei dat die gast daar regelmatig kwam. Ze had geweldig schrik van de Fransman, zo noemden ze hem.”

Thomas Couvreur, die het proces de hele week onderging, komt sinds zijn verhoor vrijdagochtend een stuk mondiger uit de hoek. “Ik heb die persoon nog nooit gezien. Mijn haar is trouwens al sinds 2004 zo kort, en ik scheer het nog elke avond”, reageerde de beschuldigde.

Aan de thuisverpleegster vertelde Caroline Vyncke dat ze miserie had met een man met tatoeages. “Het was iemand die Franssprekend was, meer weet ik niet. Geert kon verbaal ook agressief uit de hoek komen, als je niet meeging in zijn verhaal.” Vanweehaeghe zou ook klappen uitgedeeld hebben aan het slachtoffer. “Ze heeft verteld dat ze bang was van hem. Hij sloeg haar op plaatsen die niet zichtbaar waren, maar ze wilde dat niet tonen.”

Vanweehaeghe beweerde dat zijn vriendin de dag van haar verdwijning maar liefst 60 blikken Carapils dronk

Tijdens een verhoor wees Geert Vanweehaeghe naar ‘de tatoeëur’ of ‘de Fransman’ als personen die mogelijk het lichaam van het slachtoffer versneden hadden. “Ik ben daar inderdaad van beschuldigd geweest. Ik zie er misschien gek uit. Maar zoiets, nee hoor”, aldus Giovanni Bruwier. Diezelfde getuige herkende tijdens het onderzoek het witte zeil waarin enkele lichaamsdelen van Caroline Vyncke werden teruggevonden. “Ik dacht dat er zo’n wit zeil lag bij het verhuizen van zijn aquarium, maar ik weet het niet meer zeker.”

Vanweehaeghe beweerde dat zijn vriendin de dag van haar verdwijning maar liefst 60 blikken Carapils dronk. Die blikken zou hij zelf gekocht hebben in de Spar in Moorsele. “Dat is mogelijk, Geert kwam hier vaak. Hij had na verloop van tijd vertrouwen opgewekt. Ik stond hem toe om een betaling soms uit te stellen”, aldus de uitbater. Tot bleek dat de beschuldigde in dat geval bewust duurdere biermerken kocht. “Ik heb hem daarop aangesproken, ik vond dat niet correct.”

Eén van de kassiersters van die winkel had ook sporadisch contact met het slachtoffer. “Ze heeft me wel eens verteld dat Geert haar weer geslagen tijdens een ruzie. Ik zag ook blauwe plekken op haar armen. Ze zei dat hij heel agressief werd als ze geen seks met hem wilde.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier