Cannabisplantage ontmanteld in loods van aannemer in Westende

Redactie KW

De politie heeft vrijdag een cannabisplantage ontmanteld in een loods langs de Steenstraat. Een 23-jarige Albanees is aangehouden.

De anders rustige Steenstraat in Westende, een woonwijk waar zowel ouderen als jonge gezinnen wonen, werd vrijdagmorgen opgeschrikt door een grote politieactie. Verschillende buurtbewoners zagen politie in burger binnenvallen in een huis. Er werd een grote cannabisplantage ontmanteld in een loods die gebruikt werd door een aannemer uit Ramskapelle. De loods was aanpalend aan een garage van een van de huizen in de straat. De buurt reageert verrast. “We hebben nooit iets gemerkt. We hoorden wel lawaai van werken die er uitgevoerd worden, maar verder niets. Ook geen geurhinder”, klinkt het bij een van de buren. De sterke geur was gisteren wél merkbaar, toen in de namiddag de civiele bescherming de cannabisplanten kwam ophalen.

Dat een cannabisplantage op deze locatie ontdekt wordt is opmerkelijk. Vlak naast vakantiedorp Marinapark, temidden een woonwijk, waar veel sociale controle is. “Zoiets verwacht je in een verlaten boerderij, maar toch niet hier tussen verschillende woningen”, reageert een andere dame uit de buurt. “De aannemer? Een vriendelijke man. We weten van niets. Iedereen zit met veel vragen. We hebben nooit iets verdachts gezien. Er was wel activiteit, maar dat was altijd in het kader van aannemerswerken leek ons.”

Zaterdagnamiddag maakte het Brugse parket bekend dat het gaat om een wietplantage met 600 planten. De onderzoeksrechter heeft een 23-jarige Albanees aangehouden. Het onderzoek naar mogelijke andere betrokkenen loopt nog volop.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier