Cannabisboer Patrick Lagrou wil voorlopige vrijlating in nevendossier

14/11/16 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:21

Op de rechtbank van Ieper heeft weedboer Patrick Lagrou (57) een aanvraag ingediend tot een invrijheidstelling in een nevendossier van de grote cannabiszaak.

Cannabisboer Patrick Lagrou wil voorlopige vrijlating in nevendossier

© Kurt Desplenter

De man zit nog altijd in voorarrest voor het wegmaken van in beslag genomen goederen. Daardoor kan hij niet aan zijn strafuitvoering werken voor de zaken waarvoor hij wel al veroordeeld werd.

Cannabisboer Patrick Lagrou werd bij zijn terugkomst uit Thailand ook aangehouden in een dossier van wegmaken van in beslag genomen goederen. Het ging onder meer om een tractor die in 2009 na de vondst van de grote cannabisplantage op een illegale manier naar een andere plaats werd gebracht.

De speurders kregen daarvan echter lucht en de goederen werden teruggevonden. Momenteel zit Lagrou daarvoor nog steeds in voorarrest. De strafzaak van de in beslag genomen goederen moet normaal op 24 november plaatsvinden. De zaak werd op vraag van de verdediging al verschillende keer uitgesteld. Men wou immers wachten op het inmiddels al uitgesproken arrest van het hof van beroep in de zaak van de grote cannabisplantage. Daarbij kreeg de wietboer vijf jaar cel. Wellicht is het de bedoeling om opslorping van straf te vragen waardoor er geen bijkomende straf zou worden uitgesproken.

Mocht de raadkamer van Ieper op de vraag tot voorlopige vrijlating ingaan, dan wil dat niet zeggen dat Lagrou de gevangenis zou mogen verlaten. De man zit immers nog voor een tijdje vast. Zo is er niet alleen de vijf jaar cel voor de cannabisplantage, maar staan er ook nog zo'n 40 maanden cel open in allerlei andere zaken.

Lagrou kreeg bijvoorbeeld achttien maanden cel voor wapenbezit en negen maanden cel voor het omverrijden van een buurman. Een vrijlating zou wel betekenen dat Lagrou werk kan maken van de strafuitvoering van zijn eerdere veroordelingen, want een voorarrest houdt dat tegen.

(CMW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!