Cannabisboer krijgt ook na het overdoen van zijn proces 5 jaar effectief

Patrick Lagrou en zijn echtgenote © a-KD
Redactie KW

Patrick Lagrou krijgt 5 jaar effectief en effectieve boete van 5.500 euro, zijn vrouw Maria 3 jaar effectief en 5.500 euro boete effectief.

Patrick Lagrou was eind maart in Ieper voor de rechter verschenen nadat hij door de Thaïse autoriteiten aan ons land was overgeleverd en terug naar de cel in Ieper was gebracht. De rechter in Ieper veroordeelde in januari van dit jaar Patrick Lagrou al eens eerder tot een effectieve celstraf van vijf jaar en een boete van 5.500 euro voor het opzetten en onderhouden van een cannabisplantage met ruim 6.000 plantjes op zijn hoeve in Zandvoorde. Dat gebeurde toen bij verstek, gezien Lagrou dan nog in Thailand zat.

De echtgenote van Lagrou kreeg toen ook dezelfde geldboete en drie jaar effectieve celstraf, zijn dochter kreeg een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden. Ook twee Braziliaanse helpers werden veroordeeld, zij kregen elk een gevangenisstraf van 12 maanden effectief. Ruim 3,4 miljoen euro drugsgeld werd verbeurd verklaard.

Tweede keer

Het proces tegen de cannabisboer moest echter worden overgedaan. Voor de echtgenote van de cannabisboer werd een straf met uitstel gevraagd, voor Patrick Lagrou zelf hoopte de verdediging op een vermindering met 3 jaar. Als motivering daarvoor halen de advocaten aan dat de oorspronkelijke straf buiten proportie was. Patrick Lagrou was niet eens zelf eigenaar, er worden regelmatig cannabisplantages blootgelegd en de hele zaak werd nogal uitvergroot. Patrick Lagrou werd omschreven als een koppige en norse man, die op die manier misschien heeft bijgedragen tot een uitvergrote zaak in de media. Bovendien liep het onderzoek een paar keer mank, aldus de verdediging

De rechter ging evenwel niet in op die argumenten en bevestigde de straf.

(FV/JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier