Camerabeelden tonen afranseling in stationsbuurt Torhout

Redactie KW

In de nacht van 11 op 12 juli vorig jaar gingen daar zes jongelui uit Torhout een zevende te lijf na een schermutseling aan de uitgang van een café.

In de Brugse rechtbank zijn camerabeelden bekeken van een laffe afranseling in de Stationsstraat in Torhout. Ze trakteerden slachtoffer V., eveneens uit Torhout, op een regen van harde vuistslagen en stampen in het gezicht. Als bij wonder bleef V. bij bewustzijn en kon hij wegwandelen, maar even verderop werd toch een ambulance verwittigd.

Die bracht V. met zware hoofdletsels, waaronder een gebroken neus, naar het ziekenhuis. Zijn advocate vroeg in de rechtbank 2.000 euro schadevergoeding. Een van de zes ‘kopschoppers’, K.H., was kort voor de feiten uit het café gezet en ging samen met zijn vrienden in discussie met de portier. V. stond op dat moment vlakbij en maakte op een bepaald moment met zijn arm een beweging naar K.H. Het volgende moment vielen de twee vechtend op de grond, waarop de vrienden van H. zich op V. stortten.

“Twee zaken zijn duidelijk na het bekijken van de camerabeelden”, stelde de procureur. “Het slachtoffer maakte inderdaad als eerste een beweging en is dan ook al medebeklaagde gedagvaard. Maar de zes anderen hebben op een overdreven en zeer laffe wijze gereageerd.” De zes kwamen zich zonder advocaat verdedigen en konden weinig zinnigs vertellen over de feiten. Maar aangezien hun strafblad nog blanco is komen ze wellicht weg met een werkstraf. De zaak wordt op 20 oktober verdergezet. Dan komt de advocate van V. aan het woord.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier