Camera voor nummerplaatherkenning in politiezone Blankenberge-Zuienkerke

Redactie KW

Het college van de politiezone Blankenberge-Zuienkerke besliste om een camera voor nummerplaatherkenning aan te kopen.

De politiezone van Blankenberge-Zuienkerke koopt een ANPR-camera aan, die tijdens controles een foto van het voertuig en de nummerplaat neemt. In een fractie van een seconde kan die nummerplaat gelinkt worden met een aantal databanken, zodat de politie indien nodig snel en gepast tussenbeide kan komen. De camera kan onder andere gebruikt worden tegen bestuurders zonder verzekering of geldig rij- of keuringsbewijs.

“Met de aankoop van onze nieuwe ANPR-camera stappen we in het provinciaal schild dat de gouverneur in heel West-Vlaanderen wenst uit te rollen”, vertelt Patrick De Klerck, voorzitter van het politiecollege. “Door de plaatsing van deze camera zal het cameraschild in West-Vlaanderen nog hechter aaneen sluiten, waardoor de criminaliteit provinciebreed wordt aangepakt.”

De camera wordt geplaatst ter hoogte van de grens Zuienkerke-Brugge, om op die manier zowel Zuienkerke als Blankenberge te bedienen. Aangezien er werken bezig zijn in functie van de A11, zal er gezocht worden naar een tijdelijke andere locatie voor het plaatsen van de camera. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier