Cafébazin uit Roeselare riskeert twee jaar cel voor drugs

© iStock
Redactie KW

Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk hebben drie mannen en een vrouw zich moeten verantwoorden voor drugsfeiten. Ze riskeren tot twee jaar effectieve celstraf voor hun handeltje in speed.

De bal ging aan het rollen toen de naam van de 47-jarige N. D. in een ander gerechtelijk onderzoek opdook. Daaruit bleek dat de cafébazin uit Roeselare speed had verkocht aan een van de verdachten. Tijdens een huiszoeking bij de vrouw vond de politie een weegschaal en duidelijke sporen van speed.

“De drugs zelf had de beklaagde vermoedelijk vlak voor de huiszoeking door het toilet gespoeld, maar de indringende chemische geur van speed was duidelijk merkbaar”, zei de procureur.

De vrouw is geen onbekende voor het gerecht. Sinds 1999 liep ze al zes veroordelingen op voor drugsmisdrijven. Ze dealde vooral om haar eigen gebruik te bekostigen. Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van twee jaar.

Nog maar een jaar terug op vrije voeten

De vrouw beweerde dat ze een kilo speed had gekocht van een andere beklaagde, de 33-jarige M. C. uit Oostende. Die ontkende maandag echter dat hij de drugs zou hebben verkocht. Hij is net als zijn broers goed bekend bij de politie. M. C. is nog maar een jaar terug op vrije voeten, nadat hij eerder dertig maanden had gekregen voor andere feiten. Hij riskeert nu nog eens twee jaar effectief.

De derde beklaagde, Z. S. uit Roeselare, zou ook regelmatig speed aan de vrouw hebben geleverd. Hij diende als tussenpersoon tussen een grote dealer en andere gebruikers. Hiervoor hangt hem een celstraf boven het hoofd van 2 jaar, waarvan de helft effectief.

Een vierde beklaagde, die soms kleine hoeveelheden speed leverde aan N. D., riskeert een werkstraf van honderd uur.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier