Cafébaas overmeestert inbreker met borstel in Oostende

Redactie KW

Cafébaas Eric Ameye (42) kon in de nacht van maandag op dinsdag een inbreker overmeesteren in zijn zaak, het Swingcafé aan Petit Paris. Hij deed dat onder meer door de ongewenste bezoeker te slaan met een borstel.

Omstreeks 4.15 uur hoorde ik opeens de honden in hun bench grollen en blaffen. Ik kwam naar beneden en zag de inbreker aan de toog staan met zijn rug naar mij. Ik nam een borstel die daar stond en gaf hem een slag in zijn nek. Ik wist toen niet dat het zo’n oude man was, want de kap van zijn blauwe regenjas droeg hij over zijn hoofd.”

“De man hief zijn arm op om mij een trek te verkopen, maar ik kon dat voorkomen door hem twee keer in zijn ribben te slaan. Dat heb ik geleerd, want ik was vroeger bewakingsagent. De man ging tegen de grond, maar probeerde mij nog te steken met de schroevendraaier waarmee hij was ingebroken. Daarop sloeg ik hem nog eens op de neusbrug om hem te verblinden. Vervolgens ging ik met mijn knie op zijn schouders zitten om hem vast te houden.”

“Toen pas trok ik de kap van zijn hoofd en zag ik dat het zo’n oude man was. Mijn vrouw had intussen de politie gebeld. Die waren in vijf minuten ter plaatse. Het was blijkbaar niet de eerste plaats waar hij die nacht had ingebroken. Ze namen de man mee. Hij had enkel wat drank uit de frigo proberen te stelen en er is slechts beperkte schade aan de deur.” De inbreker bleek een 73-jarige Oostenrijker te zijn. “Ik heb er spijt van dat ik een mens van 73 geslagen heb”, bekent Eric. “Aan de andere kant: hij heeft ingebroken.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier