Buurtnetwerk waarschuwt voor oplichter in regio Wervik en Geluwe

13/01/15 om 12:12 - Bijgewerkt om 12:12

Bron: Kw

Al zeker één koppel werd door de oplichter wat armer gemaakt. Het gaat om een man van rond de 45 à 50 jaar oud.

Buurtnetwerk waarschuwt voor oplichter in regio Wervik en Geluwe


De dader kiest meestal hoogbejaarden uit om bij toe te slaan en doet dat telkens in de regio Wervik-Geluwe. De man belt aan en stelt zich voor als iemand die rondgaat met pakjes voor bejaarden. Hij zegt dat hij die verkoopt ten voordele van invaliden. Vervolgens gaat hij in discussie met de bewoner en werkt zich zo naar binnen met het excuus dat het regent.

Eens binnen, vraagt hij geld voor de keukenhanddoeken en lakensets die hij verkoopt. Daarbij houdt hij goed de geldbeugel van zijn slachtoffer in de gaten. Hij blijkt ook niet tevreden met briefjes van 20 euro en dringt aan op biljetten van 50 euro.

Bij zijn bezoek aan een koppel kregen de bewoners argwaan en lieten hem opkrassen. Hij vertrok, liet zijn pakjes achter maar bleek ook hun geld meegegrist te hebben.

Het gaat om een man die alleen handelt, zich vermoedelijk verplaatst in een blauwe auto en West-Vlaams spreekt. Hij is naar schatting tussen de 45 en 50 jaar oud en struis gebouwd. Hij heeft een blanke huidskleur en een rond gezicht. Op het moment van de feiten droeg hij een bruingroene jas en volgens het bericht van het BIN 'een veel te wijde broek'.

(FJA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!