Buurtbewoners hadden niet door dat man die sigaretje rookte dader van steekpartij in Torhout was

Redactie KW

Bij een steekpartij in een bakkerij in de Oostendestraat in Torhout raakte de 34-jarige vrouw verkoopster levensgevaarlijk gewond. Haar partner stak haar voor de ogen van haar driejarige dochter neer. “Een half uur eerder zei ik nog dat hij haar dood zou worden”, aldus haar bazin.

Leunend tegen het portaal van de deur. Rustig een sigaretje aan het roken. Zo trof de politie gistermiddag een 37-jarige man van Libische afkomst aan bij bakkerij Devriendt in de Oostendestraat in Torhout. Dat hij net zijn vriendin voor de ogen van haar driejarige dochtertje had neergestoken leek hem maar weinig te deren. Hij keek niet om naar de bloedende vrouw in de gietende regen op de grond of naar haar dochtertje binnen in de winkel. “Hij had een doodse blik in zijn ogen”, zegt een getuige. “Maar aan niets kon je zien dat hij de dader was.” Toen de politie toekwam bood hij spontaan zijn polsen aan en liet hij zich zonder problemen boeien.

De feiten speelden zich omstreeks 12 uur af in de bakkerij. Mélissa Rogiers (34) werkt er sinds een maand als verkoopster. Ze ging samen met haar dochtertje boven de bakkerij wonen. Het leven had haar nog niet gespaard, maar het werk in de bakkerij leek haar goed te doen. Klanten omschrijven haar als “heel vriendelijk en altijd met de glimlach“. Toen ze vorige week met een blauw oog achter de toonbank stond verklaarde ze dat door haar voorliefde voor boksen.

Een drietal weken geleden trok haar nieuwe vriend bij haar in. Maar van pril liefdesgeluk was weinig sprake. Het viel de buren al even op dat het er vaak hevig aan toe ging tussen Melissa en haar nieuwe vriend. “Ik twijfelde woensdagnacht eigenlijk om de politie te bellen”, zegt één van hen. “Zo hard gingen ze tekeer. Die man was ook op haar kindje aan het roepen. Het was er echt over.”

Die nachtelijke ruzie was er voor Marinka Meyers, zaakvoerster van de bakkerij en dus bazin van Mélissa, teveel aan. Zij sprak haar er gistermorgen dan ook over aan. “Ik heb haar gezegd dat zij hem buiten moest zetten of dat ik het zou doen. Ik heb die man maar een paar keer gezien en toen was hij altijd vriendelijk. Maar ik wist wel beter en ik kon het niet langer aanzien dat ze zich liet afkloppen. Ik heb letterlijk tegen haar gezegd: hij gaat jou vermoorden. Ik was nog niet thuis of ik kreeg telefoon van de buurman.”

Nog onduidelijkheid over motief

Wellicht sprak Mélissa haar nieuwe vriend dan ook aan over dat gesprek met haar bazin en wilde ze hem het huis uit zetten. Daarop sloegen de stoppen bij haar vriend vermoedelijk helemaal door. Al is een motief volgens het parket nog niet duidelijk. Feit is wel dat hij haar voor de ogen van haar dochtertje verschillende keren met een mes stak. De vrouw kreeg onder andere in haar zij een diepe steek. Melissa zeeg neer en sleepte zich naar buiten in de hoop hulp te vinden. Een buurman hoorde haar roepen en verwittigde de hulpdiensten. Ondertussen kwamen er klanten en buurtbewoners in de winkel toe. Die ontfermden zich over het meisje.

“Het was verschrikkelijk”, zegt één van hen. “Die vrouw was hevig aan het bloeden. Het bloedspoor van aan de toonbank naar buiten toonde aan hoe ze probeerde weg te kruipen. Het was hevig aan het regenen, maar dat leek die man allemaal niet te kunnen schelen. Hij stond daar alsof het hem niets kon schelen. Het kleine meisje bleef maar zeggen dat “mama met haar moest spelen”. Maar zelfs daar reageerde hij niet op. Ik had eerst zelfs niet door dat hij de dader was. Pas toen hij dat spontaan aan de politie bekende, besefte ik naast wie ik stond.”

De MUG kwam ter plaatse en diende Mélissa de eerste zorgen toe. De vrouw werd daarna in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd ze gisteren nog urenlang geopereerd. Het parket omschrijft haar toestand als “levensbedreigend”. De speurders kwamen gistermiddag verder onderzoek doen in de bakkerij. Die blijft voorlopig ook verzegeld.

(TL – Foto TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier