Burgemeesters pleiten voor extra slimme camera aan grensovergang E17

Redactie KW

De politiezone Grensleie wil samen met de burgemeesters van Ledegem, Menen en Wevelgem ook graag een ANPR-camera op de grensovergang op de E17.

Burgemeester Martine Fournier (Menen), burgemeester Jan Seynhaeve (Wevelgem) en korpschef Dominique Demey voor de videowall waarop alle beelden van de omgevingscamera’s binnenkomen. (Foto CR)

“De voorbije twee jaar kwam het cameraschild dat we in onze visietekst beschreven hebben stukje bij beetje tot stand. Vandaag telt de politiezone 6 ANPR-camera’s die nummerplaten kunnen herkennen en zijn er op zes locaties, waarvan vier in Menen en twee in Wevelgem omgevingscamera’s”, licht korpschef Dominique Demey de plannen toe. “Op dit moment registeren de ANPR-camera’s per maand gemiddeld 300.000 reads waarvan ongeveer 240 hits waarbij een 30-tal onderscheppingen uitgevoerd werden. Camera’s op de grens hebben dus hun nut bewezen. We krijgen regelmatig vragen uit andere politiezones waarbij een vermoeden bestaat dat de daders via Menen het land zijn binnengekomen.”

De stad Menen wil per jaar nog 30.000 euro investeren in de verdere uitbouw van het cameranet. “In 2014 kregen we net als in 2012 en 2013 van de federale overheid 50.000 euro voor de inplanting van een ANPR-camera. Die camera zal op de N58 ter hoogte van de LAR geplaatst worden… Anderzijds hopen we dat de federale overheid ook bereid is om een ANPR-camera op de E17 te plaatsen… Een schild bouwen heeft alleen maar zin als er nergens gaten in zitten.”, voegt burgemeester Martine Fournier er aan toe.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier