Burgemeester Wervik wil GAS-boete voor Positief Project

Youro Casier. (Foto MV)
Redactie KW

Dit na een ludieke actie van het Positief Project afgelopen dinsdag aan de ingang van het stadhuis.

“Wat gebeurde is in strijd met het Algemeen Gemeentelijk Politiereglement”, aldus burgemeester Youro Casier (SP.A).

Bart Pynket en enkele sympathisanten van Positief Project deelden op de pui flyers uit en staken daarmee de draak met de talrijke wegen- en herstellingswerken en de volgens hen gebrekkige verkeersignalisatie. Leden van de gemeenteraad en het publiek moesten onder de linten kruipen om binnen te kunnen. De burgemeester liet de politie ter plaatse komen en de zaak onderzoeken.

Machtiging

“De volledige pui van het stadhuis werd afgespannen met rode plastic linten”, aldus de burgemeester. “Dit is enkel toegelaten wanneer men hiervoor een machtiging bezit. Dat was niet het geval wat dus een overtreding is die kan worden beteugeld met een GAS-boete tot maximum 250 euro. Het reglement werd unaniem goedgekeurd op de gemeenteraad van april 2012. De vertegenwoordiger van Positief Project keurde dit mee goed.”

“Hilarisch”

“Dit is onvoorstelbaar hilarisch”, reageert Bart Pynket op het opstellen van GAS-dossiers. “Ik vind het ongelooflijk belachelijk dat de burgemeester zich daarmee bezighoudt. Dat is de zaak op de spits drijven. Ik snap het niet goed. Maar hij moet doen wat hij niet laten kan.”

(EDB-foto MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier