Brutale overval met geweld bij juwelier

De vitrine werd nagenoeg volledig leeggeroofd. © MMAS
Redactie KW

Bij een gewapende overval op de juwelierszaak Orologio in de Kustlaan in Knokke hebben twee gemaskerde daders maandag in de late namiddag tienduizenden euro’s buit gemaakt. Voorlopig ontbreekt elk spoor.

Volgens de zaakvoerder, die op het moment van de overal niet aanwezig was, drongen twee gemaskerde mannen rond 15 uur de zaak binnen. Achter de toonbank stond zijn medewerker die nog maar net het filiaal openhield. De overvallers bonden hem vast en richtten een pistool op hem. Intussen roofden ze de complete zaak leeg. De buit is enorm, al kan over de precieze omvang nog niet veel gezegd worden. Er zijn vooral juwelen gestolen. Ook horloges zouden tot de buit behoren. Toen de daders de vlucht genomen hadden, heeft de medewerker zelf de politie kunnen verwittigen. De politie startte een onderzoek, maar voorlopig ontbreekt elk spoor.

Opgelicht door gerante

De juwelierszaak in Het Zoute krijgt zo voor de twee keer op korte tijd af te rekenen met een fikse tegenslag. Amper twee weken geleden werd de voormalige gerante van de zaak aangehouden omdat ze haar werkgever jarenlang oplichtte. Ook daar zou het verlies in de honderdduizenden euro’s lopen. Juwelen en horloges die de 50-jarige vrouw naar het filiaal in Antwerpen moest transfereren, verkocht S.B. stiekem door. Het verlies zou ook daar oplopen tot honderdduizenden euro’s. “Ik was nog volop aan het bekomen van de oplichting door haar en dan gebeurt er zoiets. Het is een complete shock. Ik ben er kapot van”, aldus een geëmotioneerde zaakvoerder. “Deze keer ben ik vooral opgelucht dat mijn medewerker niet gewond raakte. Dat is het belangrijkste. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier