Brutale overval in Sint-Andries blijkt gewoon volledig verzonnen

Redactie KW

De politie onderzocht deze week een gewapende overval van maandagavond op de hoek van de Zeeweg met de Diksmuidse Heerweg in Sint-Andries. Intussen blijkt dat de man het verhaal volledig heeft verzonnen.

Maandagavond, ongeveer 19 uur. Rony B. (62) uit Brugge rijdt vanuit Varsenare naar huis. Op het kruispunt van de Zeeweg met de Diksmuidse Heerweg in Sint-Andries zet hij zich – ter hoogte van het kapelletje – aan de kant om een smsje te sturen naar zijn zoon. Maar voor hij het goed en wel beseft, sleurt een grote man hem uit zijn wagen. “Er stopte een donkere BMW achter mij”, zegt Rony woensdag aan KW.be. “Ik dacht dat iemand een kaarsje kwam branden in het kapelletje en schonk er weinig aandacht aan.”

Ik had jammer genoeg heel wat geld bij me. Stom van me…

De overvaller gaf Rony naar eigen zeggen geen tijd. Hij rukte zijn deur open en trok hem uit de auto. Rony werd hardhandig op de grond gegooid en incasseerde heel wat stampen en slagen. De agressieveling richtte zelfs een wapen op hem. “In gebrekkig Nederlands vroeg die man mij de hele tijd om geld”, vertelde hij. “Ik had jammer genoeg heel wat geld bij me. Stom van me, maar ik had schrik voor inbrekers en bewaarde daarom thuis geen geld. En dan overkomt me zoiets. Het is verschrikkelijk, ik ben er echt kapot van.”

Van zodra zijn overvaller zijn portefeuille kon beet maken, haastte die zich volgens Rony terug in de auto. “Met een rotvaart scheurde hij samen met zijn kompaan weg in de richting van de Torhoutsesteenweg. Ik kan me enkel herinneren dat het om een donkere BMW ging. De nummerplaat had zwarte letters met een gele achtergrond. Ik vermoed dus dat het om een Franse of een Nederlandse wagen ging.”

Volgens Rony was zijn overvaller een struise man van Noord-Afrikaanse origine. “Ik schat hem rond de dertig jaar. Met een kostuum, een wit hemd en gouden ringen. Hij had krulhaar en een dikke snor. De politie zal me normaal binnenkort uitnodigen om een robotfoto op te stellen.”

Hoe dan ook had Rony de schrik goed te pakken en durfde hij ‘s avonds niet meer buiten komen, getuigde hij. “De duisternis was net aan het vallen. En plots keek ik daar in de loop van een pistool. Ik heb het letterlijk in m’n broek gedaan door die man. De gemene blik in zijn ogen zal ik nooit meer vergeten. Ik heb nog geprobeerd om mijn geld te beschermen, maar ik maakte geen schijn van kans tegen die kleerkast. En bovendien had hij een wapen, ik kon dus maar weinig doen.”

Heel straf en onthutsend allemaal, ware het niet van het feit dat het parket van West-Vlaanderen donderdag meldde dat de man intussen heeft toegegeven het volledige verhaal te hebben verzonnen.

(TLG/FJA – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier