Brusselse jongeren persen voorbijgangers af in Oostende

19/07/17 om 21:28 - Bijgewerkt om 21:27

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een jongerenbende uit Brussel tot twee keer toe voorbijgangers bedreigd met een mes en bestolen.

Brusselse jongeren persen voorbijgangers af in Oostende

© BELGA

"Binnen een tijdspanne van ongeveer een uur deden zich twee feiten met gelijkaardige modus operandi voor", laat de politiezone Oostende weten. "Twee personen en later een groepje van drie personen werden benaderd door vijf jongeren. Zij werden bedreigd met een mes en dienden hun geld en gsm af te geven. Aan de hand van de persoonsbeschrijvingen en intensief opzoekingswerk via de vaste camera's konden de verdachten kort na het tweede feit gelokaliseerd en gevat worden."

De buit van de slachtoffers werd ook in de onmiddellijke omgeving aangetroffen. Twee van de drie meerderjarige verdachten werden voorgeleid en zijn ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter. Twee minderjarige verdachten werden ter beschikking gesteld van het jeugdparket van Brussel.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!