Brussels parket-generaal eist 12 maanden cel met uitstel tegen Barbara Gandolfi

Barbara Gandolfi werd in mei 2015 door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot 9 maanden cel met uitstel. © a-KW
Redactie KW

Het Brusselse parket-generaal heeft maandag 12 maanden cel met uitstel gevorderd tegen fotomodel en zakenvrouw Barbara Gandolfi en een effectieve celstraf van 18 maanden tegen haar ex-echtgenoot Frédéric Vanderwilt.

Barbara Gandolfi werd in mei 2015 door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot 9 maanden cel met uitstel voor enkele faillissementsmisdrijven, misbruik van vennootschapsgoederen, valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken. Vanderwilt kreeg toen 1 jaar cel, maar beiden gingen in beroep.

Het dossier draait rond een vennootschap die energiedrankjes aan de man zou brengen in Dubai. Gandolfi en Vanderwilt hadden die overgenomen van een Amerikaan, maar het bedrijfje ging op zeer korte tijd failliet. Volgens het Brusselse parket-generaal gebeurde dat bewust en hadden Gandolfi en Vanderwilt nooit de bedoeling enige activiteit te ontwikkelen met het bedrijfje. Beiden zouden ook geen aangifte gedaan hebben van dat faillissement en de boekhouding niet hebben neergelegd, en zouden bovendien valse facturen hebben opgesteld en het vermogen van de vennootschap overgebracht hebben naar een ander bedrijfje.

Rooskleuriger voorgesteld dan de realiteit

De verdediging betwistte alle tenlasteleggingen. Volgens de advocaat van het paar was de situatie bij de overname van het bedrijfje rooskleuriger voorgesteld dan de realiteit. Bovendien zouden de activiteiten ook doorkruist zijn door onderzoek dat het Brugse gerecht voerde naar de financiële handel en wandel van het paar.

De Brugse speurders namen bij een huiszoeking onder meer computers en kasboeken in beslag en blokkeerden rekeningen, waardoor het betrokken bedrijfje maandenlang zou stilgelegen hebben. Volgens de verdediging waren die onderzoeksdaden onwettig. Het hof van beroep doet volgende maand uitspraak.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier