Bruno Baert bekent dubbele moord op broer en schoonzus, motief blijft onduidelijk

Redactie KW

Na zich dagenlang op zijn zwijgrecht te hebben beroepen, heeft de man dinsdag eindelijk de feiten bekend voor de onderzoeksrechter.

Bruno Baert uit Aartrijke heeft bekend dat hij zijn zus en schoonbroer doodgeschoten heeft. Enkel het motief blijft nog onduidelijk. Nu de dader bekend heeft, kan er eindelijk een wedersamenstelling van de feiten plaatsvinden in Aartrijke. Een datum hiervoor ligt evenwel nog niet vast.

De Brugse advocate mr. Suzy Cooleman, de raadsvrouw van Bruno Baert, wil liever nog niks kwijt over de motieven van haar cliënt : “Het is een complex gegeven. Maar het is pure speculatie te beweren dat hij zijn zus en schoonbroer gedood heeft, omdat ze hem geen geld wilden geven.”

Mr. Cooleman wijst erop dat Bruno Baert wel meewerkt an het onderzoek : “Hij heeft nooit de feiten ontkend. Integendeel, hij ging zichzelf enkele uren later aangeven bij de politie en gaf de agenten aanwijzingen over hetgeen hij gedaan had en waar de slachtoffers lagen. Daarna heeft hij enkele dagen geen bijkomende verklaringen afgelegd voor de onderzoeksrechter. “

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier