Brugse vrouw betrapt vermoedelijke inbreker voor haar huis

Redactie KW

Sonja Vanhulle uit de Brugse wijk Sint-Jozef deed woensdagavond de schrik van haar leven op. “Ik keek uit het raam en stond plots oog in oog met een man met een bivakmuts over zijn hoofd”, zegt ze.

Sonja woont in de Ronsaardbekestraat op Sint-Jozef. Woensdagavond zat ze daar alleen thuis, toen haar hondje ineens onrustig werd. “Het was rond kwart voor negen dat hij plots naar het raam liep en luid begon te blaffen. Ik dacht eerst gewoon dat hij naar buiten wou”, vertelt ze. Maar de vrouw kreeg vervolgens de schrik van haar leven. “Omdat mijn hondje maar bij dat raam bleef staan blaffen, stond ik op en keek naar buiten… Recht in de ogen van die man met een bivakmuts over zijn hoofd. Hij was helemaal in het zwart gekleed.”

“Plots stond ik oog in oog met een man met een bivakmuts over zijn hoofd”

Voor hij het op een lopen zette, zou de man haar nog iets onverstaanbaars hebben toegeroepen. “Ik sloeg volledig in paniek en heb meteen mijn dochter opgebeld. Even later was mijn man ook hier, hij zat wat verderop in het café en heeft nog met een paar anderen de toer gedaan. Maar ze zijn hem niet meer tegengekomen”, aldus Sonja, die naar eigen zeggen in alle staten was na het griezelige voorval. “Ik voelde me voorheen al niet op mijn gemak als ik alleen thuiszat: een maand of twee terug werd de gps uit mijn man zijn camionette gestolen, en vorige week vrijdag is een vriend van mijn zoon om halfdrie ‘s nachts overvallen geweest aan het Gandhiplein. Onder bedreiging van een keukenmes heeft hij de tweehonderd euro afgegeven die hij op zak had. Volgens de politie, die hier woensdagavond ook nog in de buurt is komen patrouilleren, zou dat al de derde overval in een maand tijd zijn geweest. En er werd elders in de buurt ook al verschillende keren ingebroken, zoals vorige week nog in de Pannebekestraat. Ik doe nu ‘s nachts geen oog meer dicht”, zucht ze.

(WK – Foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier