Brugse twintigers riskeren tot 20 jaar cel voor moordpoging na overval

Redactie KW

De zaak kwam woensdag voor het Hof van Beroep in Gent.

Twee leden van een Brugse straatbende vechten voor het hof van beroep in Gent de straffen van zeven en negen jaar cel aan die ze kregen omdat ze een jongen beroofden van zijn bankkaart en hem nadien naakt in de vaart gooiden. Het parket-generaal wil echter een herkwalificatie tot moordpoging en vorderde woensdag tot twintig jaar cel.

Brugse straatbende

Lemmy F. (22) en Kenny M. (27) behoorden in mei 2014 tot een Brugse straatbende die in kraakpanden woonde, diefstallen pleegde, mensen afperste en gewone burgers overviel. Op 20 mei 2014 overvielen ze een 22-jarige jongen aan het Baron Ruzettepark. Hij werd geschopt en geslagen tot hij de code van zijn bankkaart gaf. Nadien trokken de twee zijn kleren uit en gooiden ze hem naakt in de vaart aan de Sint-Pieterskaai.

Lemmy kreeg negen jaar cel voor poging tot doodslag, Kenny zeven jaar omdat hij ervandoor ging met het skateboard van het slachtoffer vlak voordat die in het water werd gegooid. De twee gingen in beroep om een mildere straf te bekomen, een derde dader berustte in zijn straf.

“Eigen broer is verdronken”

Lemmy zegt nu dat hij de jongen niet in het water heeft gegooid. “Mijn broer is verdronken, ik zou zoiets nooit doen.” Toch acht het Openbaar Ministerie hem schuldig aan moordpoging. Voor de andere beklaagde vorderde de procureur-generaal tien jaar cel wegens medeplichtigheid aan moordpoging.

De zaak wordt verder behandeld op 16 december.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier