Brugse politie onderzoekt filmpje waarin 14-jarige in elkaar wordt geschopt

In het filmpje - dat ondertussen offline is gehaald - krijgt de 14-jarige stevige klappen te verwerken. © Instagram
Redactie KW

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een filmpje waarop een 14-jarige jongen aan het Concertgebouw in elkaar wordt geslagen en geschopt. De daders filmden de zware feiten met een smartphone en plaatsten de beelden online op een account waar enkel en alleen vechtfilmpjes op te zien zijn. Het slachtoffer zelf is in shock en mag van zijn moeder niet meer buitenkomen. De politie neemt de zaak ernstig.

De feiten dateren van vrijdagmiddag. Een 14-jarige jongen uit Brugge was met enkele vrienden op pad toen het omstreeks 16.30 uur verkeerd liep. De tiener kreeg een discussie met een van zijn vrienden en probeerde het uit te praten. Dat lukte ook, althans zo dacht de 14-jarige Bruggeling. “Enkele ogenblikken later kwam een grote groep jongeren op mij afgelopen. Zonder iets te zeggen begonnen ze op me te slaan en schoppen. Ze stopten niet”, getuigt het slachtoffer.

De beelden spreken dan ook voor zich. De daders bleven schoppen en slaan op de tiener en gooiden hem verschillende keren op de grond. Ook op zijn (achter)hoofd en nek werd geschopt. Een omstaander verwittigde de politie, die snel ter plaatse kwam. Pas toen stopten de jongeren met het slachtoffer toe te takelen.

Shock

“We hebben dezelfde dag nog klacht ingediend tegen onbekenden voor de vechtpartij. Grote verwondingen heeft mijn zoon gelukkig niet. Al is hij wel in shock”, verklaart de moeder van het slachtoffer. Jammer genoeg bleven de gevolgen niet bij de vechtpartij zelf. Enkele uren later werden de beelden van de gruwelijke taferelen online geplaatst op een account waar enkel vechtpartijen op te zien zijn.

Brugse politie onderzoekt filmpje waarin 14-jarige in elkaar wordt geschopt
© Instagram

“Verschrikkelijk”, zuchten moeder en zoon. “Dit moet echt stoppen. We hopen dat de beelden zo snel mogelijk offline worden gehaald.” Iets wat ondertussen wel gebeurde. Het slachtoffer zelf denkt dat de daders enkel uit waren op de kick. Zijn gsm en portefeuille lieten ze roerloos achter.

“Het was hen puur om het vechten te doen. Ik wist zelfs niet dat ik gefilmd werd. Het was die jongens puur daar om te doen. Ik snap het niet”, zegt het slachtoffer. Opvallend: zijn vriend waar hij enkele ogenblikken eerder een discussie mee had, bleef volledig buiten schot. De jongen vermoedt dat hij de groep verwittigde.

De politie neemt de zaak ernstig en heeft voldoende aanwijzingen dat het niet om een alleenstaand geval gaat. “Dat is de reden waarom we ons niet beperken tot het eenvoudig registreren van de vechtpartij zelf”, zegt korpschef Dirk Van Nuffel. “In het belang van het verder onderzoek kunnen we over de zaak niks kwijt.” Er zal nu onderzocht worden wie de beelden online plaatste en welke personen achter het vechtaccount op sociale media zitten. Ook het slachtoffer zelf zal eventuele jongeren die hij herkent, moeten identificeren. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier