Brugse politie heeft handen vol op Oudenaarsjacht

Het feest op 't Zand verliep nagenoeg vlekkeloos, maar in de rest van de binnenstad kwam het toch tot wat incidenten. © Benny Proot
Redactie KW

Ondanks het geslaagde optreden en bijhorende vuurwerk op ‘t Zand in Brugge, waar zo’n 15.000 feestvierders samen aftelden naar het nieuwe jaar zonder noemenswaardige incidenten, waren er in de uren daarop heel wat interventies nodig van de politie.

In totaal werden maar liefst 21 personen bestuurlijk aangehouden. Het merendeel daarvan was betrokken bij een vechtpartij. Volgens de politie is de grootste oorzaak daarvoor te zoeken bij het overmatig gebruik van alcohol. Dat vertaalde zich ook in het aantal opnames in de Brugse ziekenhuizen. In totaal werden op oudejaarsnacht 26 personen, waarvan 6 minderjarigen, afgevoerd naar de spoedgevallen wegens alcoholintoxicatie.

Doorheen de hele nacht waren er dan weer problemen met vechtpartijen op een feest in het Oud Sint-Jan. Het liep zodanig uit de hand dat dat de politie na verschillende interventies om 6 uur besloot het feest vroegtijdig af te breken. Op dat moment waren al verschillende mensen afgevoerd met verwondingen na een vechtpartij. De echt grote incidenten bleven wel uit. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier