Brugse notaris als verkrachter aangewezen na hypnose

Redactie KW

In de verkrachtingszaak tegen de Brugse notaris B.G. zijn de debatten afgerond. Het slachtoffer herinnerde zich niets meer van de verkrachting, maar wees de notaris onder hypnose aan als dader.

Op 17 juni 2010 werd S.D. verkracht in een B&B in Oostkamp. Ze kon zich van de feiten niets meer herinneren. Onder hypnose vertelde ze echter dat notaris B.G. de dader is. Doorslaggevend materieel bewijs werd nooit gevonden. Het slachtoffer had de verdachte diezelfde dag leren kennen. Haar advocaten vroegen een provisionele schadevergoeding van 7.500 euro, maar dat bedrag kan dus nog oplopen.

De notaris houdt vol dat hij met de verkrachting niets te maken heeft. Hij stelt dat het meisje hem de avond van de feiten via haar gsm om hulp had gevraagd. Toen hij terug aankwam, zou hij haar bloedend hebben aangetroffen. B.G. heeft het slachtoffer dan ook zelf naar het ziekenhuis gebracht.

De rechtbank wierp tijdens de pleidooien op dat er mogelijk ook sprake was van foltering. Maandag heeft de verdediging die mogelijke verzwarende omstandigheid betwist. Bij een eventuele veroordeling zou de straf bij die herkwalificatie zwaarder kunnen uitvallen. Het Openbaar Ministerie vorderde vorige week een gevangenisstraf van vijf jaar.

De rechtbank doet uitspraak op 8 juni.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier