Brugse moeder ontloopt celstraf na zoveelste verkeersovertreding

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 37-jarige vrouw uit Brugge is in de politierechtbank veroordeeld tot een rijverbod van 5 jaar en 300 uur werkstraf nadat ze op 30 mei vorig jaar positief blies bij een alcoholcontrole in Torhout.

De vrouw reed met haar bromfiets klasse B naar huis toen ze bij de controle 2,44 promille alcohol in haar bloed bleek te hebben. Opvallend: op het moment van de feiten had T.D. nog verschillende jaren rijverbod staan na eerdere veroordelingen. Haar ‘palmares’ is dan ook indrukwekkend te noemen. De laatste jaren werd ze vijf keer veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs, drie keer voor overmatig drankgebruik achter het stuur én pleegde ze tweemaal vluchtmisdrijf. Haar verzekering was – net als de feiten in mei 2016 – verschillende keren niet in orde. “Wie niet horen wil, moet voelen”, sprak de politierechter.

De advocaat van de vrouw vroeg om haar niet naar de gevangenis te sturen. “Dat zou catastrofale gevolgen hebben voor haar gezin”, klonk het. De Brugse politierechter ging in op die vraag en legde haar dus een lang rijverbod van vijf jaar en werkstraf op. “Nu is aan het aan u. De volgende keer is het aangeraden om uw valies mee te nemen“, besloot de rechter streng. Als ze ooit nog met de wagen wil rijden, zal de vrouw opnieuw moeten slagen voor haar theoretisch en praktisch rijexamen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier