Brugse kotstudent dealde op enkele maanden tijd 9 kilogram cannabis

Redactie KW

Een 19-jarige student heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor de invoer en de verkoop van 9 kilogram cannabis. J.D. liep tegen de lamp bij een huiszoeking op zijn kot in Brugge.

Tijdens de huiszoeking in september 2016 vonden de speurders 50 gram hasj en een kleine hoeveelheid cannabis. Op de studentenkamer werden bovendien een grote hoeveelheid cash geld en een weegschaaltje om drugs af te wegen aangetroffen. Het onderzoek wees uit dat J.D. soms dagelijks 100 tot 150 gram cannabis verkocht. Op minder dan negen maanden tijd dealde hij maar liefst 9 kilogram cannabis.

De beklaagde verklaarde zelf dat hij de drugs in Nederland aankocht. De man van zijn nicht zou ervoor gezorgd hebben dat hij begon te dealen. Het openbaar ministerie vorderde een voorwaardelijke gevangenisstraf en de verbeurdverklaring van ruim 73.000 euro.

De verdediging legde uit dat J.D. zijn leven nu wel helemaal op de rails heeft. De beklaagde genoot OCMW-steun, maar koos er zelf voor om naast zijn studie ook nog te werken. Zijn advocaat Julien Wydoodt vroeg om een werkstraf. De rechter overweegt om de student zelfs opschorting van straf te geven.

De rechter doet op 7 december uitspraak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier